Friday, June 10, 2011

Kecewa.





Semalam masa study untuk exam chemistry,serius giveup.
Semenjak belajar further maths Form 4,dah tak boleh tengok dah apa-apa yang perlukan logik otak untuk membuat pengiraan.
Hatta formula bagi depan mata,just nak masukkan nombor je lagi.
TAK SUKA!
ALERGIK!






Demikianlah yang terjadi masa belajar chemistry.
Rasa sedih sangat.
Kecewa.
Tapi tak suka tunjuk sedih.
Jalan penyelesaian,tidur.






Tapi sebelum nak tidur,terdetik hati nak mengadu dekat seseorang.
Mulalah berborak-borak dalam hati.






Ya Allah.
Kenapa??
Kenapa susah sangat chemistry ni Ya Allah.
Kenapa aku dekat situasi ni Ya Allah:(






Sampai rasa nak menangis.
Dan putus harapan.
Nekad tidur sebab taknak layan sedih.
Tapi,serius tak boleh tidur.
Siap pejam sampai berair mata,tak boleh tidur jugak.






Dan,tiba-tiba.
Kawan panggil,ajak belajar sama-sama:)
And her name is Ita Mashitah.
Thank you Tata:)




Tak tahu dari mana dapat kekuatan,semua yang dia ajar,rasa macam lancar je masuk otak.
Dan.
Mula berharap semula:)






Tetiba teringat,tadi baru macam salahkan takdir yang dah Allah tetapkan.
Dan putus harapan.
Tapi Allah Maha Pemurah dan Maha Penyayang sangat.
Walaupun lepas bebel-bebel salahkan takdir,Allah turunkan pertolongan.
Rasa bersalah teramat:(




Wahai sekalian orang yang beriman! 
Mintalah pertolongan dengan sabar dan solat kerana sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar.

Al-Baqarah 2:153





Tiap hari kita tak putus-putus buat dosa tanpa kita sedari atau tak.
Namun setiap hari Allah tak putus-putus turunkan nikmat pada kita dan beri kita peluang untuk hidup supaya kita bertaubat.
Kenapa?
Sebab Allah sayang kita dan Allah nak kita masuk syurgaNya yang penuh nikmat=')



3 comments:

khairunnisa ♥ said...

sabar belle. usaha k :)
kirim salam dgn Tata ^_^

=.=' kmk pun bljr
pharmaceutical chem sem dpan
tok. aduhh.. ^_~ tc belle.

.:. Kupu-kupu Kecil .:. said...

~Masih juga berharap. :)

Anonymous said...

Alhamdulillah :)