Thursday, March 24, 2011

MASAKLAH KAMU SEBELUM KAMU DIMASAK MAK MERTUA



Kebelakangan ni,selalu mengamuk nak kahwin.
Sebabnya,letih buat assignmentssssssssssT_T




Maka datanglah beberapa serangan peribadi terhadap diriku,seperti dijangkakan.
Ay,nak kahwin amenda tak reti masak tu?




Oh,sungguh menghiris kalbu.
Namun kugagahkan jugak untuk menjawab.
Ala,reti kot masak telur goreng and maggi:">




Ikut logik akal seorang manusia waras,jawapan tu memang akan memburukkan situasi.
Tapi nak buat macammana,dah memang tu je reti masak:">




So selepas berfikir dengan sedalam-dalamnya,aku nekad untuk buat nasik lemak.
Alasan,nak tunjuk terer!




Maka,tanpa membuang masa,telefon mak mintak resipi.
Memang sah-sahlah kena bebel dulu baru dapat resipi.
Ha,dulu masa mak masak,taknak tolong.Sekarang baru nak call.




Dan tanpa disangka-sangka,nasik lemak pun menjadi dengan jayanya:D
Ke orang puji sebab kesian tengok diriku yang buat-buat reti masakT_T
But tak kisahlah,janji dah reti masak nasik lemak.
Sedap tak sedap belakang kira.
Yeyyyy^_^/




SERIOUS MORAL OF THE DAY:Sila belajar masak jika anda seorang perempuan sebab orang cakap kalau nak jaga suami,jagalah perut dorang=)


Dan paling PENTING, risau we kalau nanti mak mertua suruh masak tapi tak reti,takke nayaT_T

7 comments:

nurfaizah said...

xpe, slow2 je blaja masak :PPP
yang penting usaha. hehehehe

khairunnisa ♥ said...

haha. BELLE. me too >.< sejak kebelakangan tok, mengamuk ttentang kahwin! HAHA T_T and seorang perempuan perlu blajar memasak T_T macam ya la mak mek ngerepak mun kmk mintak resepi bila berjauhan. so sad. uit, miss you <3

Miss Whoever said...

SERIOUS MORAL OF THE DAY ! =D

mehmed said...

ahhaha..:D
laen kali masok lebih sket..

Anonymous said...

wah,
bgs pa blog kak dede..byk blog kmk visit rosak bhasa..rojak2 jk..jd update la cpt2 sbb kmk rajin bca blog org..haha (mal)

Anonymous said...

carik laki pande masak... hehe

iswandi bin jamain said...

carik laki pande masak..